Плевенчанин влиза в битка за ФА Къп в Англия

Историята на едно амбициозно и талантливо момче от града на Панорамата

Плевенчанинът Борис Костов влиза в битка за Купата на футболната асоциация (Football Association Challenge Cup), по-известна като ФА Къп. Елиминационният турнир ще даде шанс на Боби да почувства тръпката на големия английски футбол.

Наскоро 25-годишният Костов подписа договор с тима на ФК Уеър, който е полупрофесионален и се състезава в една лига под конференциите. Oтборът обаче може да се похвали с богата история, тъй като е основан през 1892 г. Базиран е в 18-хилядния град Уеър в графство Хартфордшър. Играе мачовете си на стадион "Уодсън парк", който е с капацитет за 3300 зрители.

"Направихме хубави предсезонни мачове. Играхме с Куинс Парк Рейнджърс, Питърбро, Дагенам и Редбридж, Барнет. А сега в събота играем 1-ви кръг на ФА Къп срещу Малдън & Типтрий", сподели Боби за читателите на Plevenutre.bg.

В първенството отборът е 12-ти след два изиграни кръга, а амбициите са за изкачване в по-горното ниво. За ФА Къп пък ще опитат да стигнат възможно най-напред и да играят с някой от елитните клубове на Острова.

Борис е в Англия от шест години и всъщност работи в един от двата бизнес центъра на Лондон - Canary Wharf, а футболът си остава страст, която няма как да загърби. В ученическите си години започва да рита за футболния ФК Гунди - Плевен под ръководството на Сотир Пецанов, а след това минава и през школата на Спартак. След като завършва училище заминава да учи в Салфорд Юнивърсити в Манчестър, където играе и за университетския отбор в периода 2010-2013 г. Фен е на Манчестър (Сити).

При всяка възможност Борис се прибира до родния Плевен, за да види близките си и е категоричен, че градът на Панорамата остава завинаги в сърцето му.