Плевен все още ражда истински герои - Невяна Владинова вече го доказа (Видео)

Стискаме палци на смелата и артистична грация в Рио

"От много отдавна кандидатствам на всяка контрола за националния отбор. И няколко пъти съм се класирала в бройката, която са определили, но ми казваха: "Не. Няма да те вземем. Ще вземем друго дете, защото е по-качествено и по-красиво. Но аз не съм се отказала и някакси напук исках да им покажа, че рано или късно ще успея". Тези думи изрича Невяна Владинова преди време в документалния филм "Златната надежда" /може да го изгледате под статията/.

Едно момиче от Плевен излиза днес в може би най-важната спортна битка в кариерата си до този момент. Прелестната Невяна Владинова ще защитава честта на България в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика и ще направи всичко по силите си, за да влезе в топ 10 и да се класира за финала в събота.

Plevenutre.bg е единствената плевенска медия, която проследи пътя на Неви до Рио. А той не беше никак лек. Неви стана герой още на Световното в Щутгарт през септември миналата година, когато спечели така мечтaната квота.

През последната година Неви се доказа като истински боец. Тя е смела, артистична и вдъхновена. Във всяко едно следващо състезание се справяше все по-отлично и беше истински лидер. Израстването й нямаше как да остане незабелязано и от съдиите, за което говорят оценките от последните й световни купи. Невяна вече спокойно получава над 18,000, което й осигурява почти винаги финали на отделните уреди. Спечели и първи медал от Световната купа в София, което само затвърждава огромния потенциал в качествата на чаровната гимнастичка.

Владинова е родена в града на Панорамата през 1994-та година. Започва да тренира гимнастика в родния си град, но амбицията и талантът й я водят в София и през 2005 година вече се състезава за клуб Левски. Плевен за нея обаче е нещо специално. А можем категорично да кажем, че плевенчани също я заобичаха като свое момиче, ако съдим по интереса, който предизвикват всички наши публикации.

За нас Невяна отдавна е нещо специално. Тя показа, че по земите на Плевен и България все още се раждат истински герои, чиято лична амбиция и успех могат да мотивират и направят горд цял един народ.

Неви мечтае за медал от Олимпиада. Остава й само да играе смело днес в Рио и да направи поредната крачка към сбъдването на тази мечта. Тя може и го заслужава.