Мечтата е факт: Фантастична Невяна Владинова на финал в Рио!

Плевенчанката завърши шеста в квалификацията и ще се бори за медалите

Невяна Владинова се класира за финала на индивидуалния многобой в турнира по художествена гимнастика на олимпийските игри в Рио де Жанейро!

22-годишната плевенчанка, която дебютира на олимпиада, се представи отлично в квалификациите и постигна страхотен успех, след като се нареди сред десетте финалистки. Шампионката на България завърши шеста в крайното класиране със сбор от 70.966 точки, а след нея останаха 20 гимнастички, сред които Нета Ривкин (Израел), Саломе Пажава (Грузия), Кахо Минагава (Япония), Варвара Филиу (Гърция) и други.

Владинова изигра чисто всичките си композиции. Тя излезе за първото си съчетание в Рио на обръч и след красиво изпълнение, и без допуснати грешки получи оценка от 17.666 точки. След това тя игра на топка и също показа отлична програма, за която беше оценена със 17.700 точки. Във втората част на квалификацията българката продължи стабилната си игра и получи по 17.800 точки за съчетанията си с бухалки и лента.

Общо 26 гимнастички участваха в квалификациите, а първите 10 от тях се класират за финала в многобоя, който е в събота. На финала грациите започват състезанието от начало.

Неви сбъдна своята мечта и намери място в топ 10 на Олимпиадата! Тя го заслужи със спортния си хъс, с усърдната си работа и с голямото си сърце!

Браво, момиче! България те обича и се гордее с теб! Пожелаваме ти да сбъднеш и другата си мечта - да спечелиш медал от Игрите! Можеш и заслужаваш!

Уверена Неви Владинова започна с прекрасен обръч в Рио

Невяна Владинова с чудесна топка и все по-близо до финала в Рио!

Страхотната Неви докосва финала в Рио след съчетанието си на бухалки!