Илиана Раева за успеха на Неви: Това е начало на една запомняща се спортна кариера

"Тя показа необходимия интелект за един спортист, който смело може да си постави най-високите цели в спорта", хвали я президентът на БФХГ

Президентът на федерацията по ХГ Илиана Раева е изключително щастлива от успеха на Невяна Владинова в Рио и се изказа повече от ласкаво за представянето й.

"На квалификациите Невяна Владинова беше една от малкото гимнастички, които успя да покаже завидна психическа издръжливост, излъчваше спокойствие и увереност и в четирите изигравания. Задачата й беше да овладее емоциите и да се концентрира върху изпълнението и прецизността в трудностите с тяло, както и при изпълнението на рисковете. Неви изпълни задачата по най-добрия начин. Това не попречи да бъде изящна и артистична. Най-удивителното за мен е, че тя съумя да направи всичките поставени и задачи, което показва не само отлична спортна форма, но и необходимия интелект за един спортист, който смело може да си постави най-високите цели в спорта. Неви притежава и най-важното качество за един спортист - да не се страхува да се състезава, а да изпитва истинско удоволствие да играе пред препълнени трибуни! Това е един от многото и таланти, а той е много, много важен! Да си роден състезател! Да обичаш спортната битка! Да я искаш и харесваш! Вярвам, че това ще е начало на една запомняща се спортна кариера на Невяна Владинова! Днес бях много горда с теб, Неви!", написа Раева на профила си във Фейсбук.