Вандали посегнаха на пребоядисаните спирки

Започна и демонтиране на старите и ненужни павилиони на спирките на градския транспорт в Плевен

Няколко дни след като бяха пребоядисани, част от спирките на масовия градски обществен транспорт в Плевен станаха жертва на вандалски посегателства, информират от пресцентъра на общината. Върху тях са разлепени плакати и обяви за продажби, за извършване на услуги и други, а върху един от навесите в жк „Дружба” е издълбан надпис с остър предмет, сигнализира директорът на Общинско предприятие „Център за градска мобилност” Иваница Бояджиева.

На идеята за монтиране на камери за наблюдение кметът на Община Плевен Георг Спартански отговори, че не може да се охраняват всяко кошче, спирка, чешмичка, детска пързалка или люлка от посегателства. Има правила, които трябва да се спазват, трябва да има и обществено съзнание, подчерта той.

От миналата седмица започна и демонтиране на старите и ненужни павилиони на спирките на градския транспорт в Плевен. "Ще премахваме поетапно всичко ненужно и грозно. Трябва да си почистим града и средата, в която живеем. Ако от старите павилиони нещо става за ползване за други нужди – ще се ползва, ако не – ще се предаде за скрап. Не можем да си позволим да държим нерегламентирани тоалетни и приюти за скитници по спирките”, беше категоричен Спартански.