По 2000 лева за Невяна Владинова и Тихомир Иванов от Община Плевен

Треньорът Георги Гетов ще получи 1000 лева

Да бъдат наградени заради достойното им представяне на Олимпийските игри в Рио де Жанейро състезателката по художествена гимнастика Невяна Владинова, състезателят по лека атлетика Тихомир Иванов и треньорът му Георги Гетов – това решение взеха единодушно общинските съветници днес. Невяна и Тихомир ще получат по 2000 лв., а Гетов – 1000 лв.

Макар и да не завоюваха медали, плевенските спортисти станаха истински герои. В момента те не се състезават за плевенски клубове, но кариерата им е тръгнала именно от родния им град. Невяна Владинова е тренирала до 10-годишна възраст в Спортен клуб по художествена гимнастика "Елегант". Тихомир Иванов до скоро беше представител на Спортен клуб по лека атлетика „Спартак”, завършил е плевенското Спортно училище "Георги Бенковски", а през 2014 г. стана "Спортист на годината" на Община Плевен. Георги Гетов е треньор на Тихомир Иванов, треньор в плевенския клуб по лека атлетика "Спартак", както и в Спортното училище в града. Отличаван е като "Треньор на годината" за 2013 и 2014 г. в анкетата "Спортист на годината" на Плевен.

Съветниците гласуваха кметът на Община Плевен Георг Спартански и председателят на Общински съвет Мартин Митев да връчат наградите на удостоените. Средствата за премиите са от резервния фонд на разпределените за спортни дейности, информират от пресцентъра на местната управа.