Феновете на Етър - Спартак (Плевен) ще събират пари за малката Йоана

Великотърновското момиченце се бори с рака и се нуждае от средства, за да продължи лечението

Под благотворителна кауза ще премине неделният мач между Етър и Спартак. Феновете на "болярите" обявиха, че ще събират средства за 6-годишната Йоана. Великотърновското момиченце се бори с рака и за да продължи лечението, е необходима значителна сума, която е непосилна за неговото семейство, информират колегите от sport-vt.com.

В началото на годината Йони претърпя две операции за отстраняване на злокачествен тумор в мозъка. Животоспасяващите интервенции бяха направени в болница в Истанбул. Историята на Йони трогна хиляди хора от цялата страна.

Така бяха събрани 110 000 лв. за животоспасяващото лечение, от които към момента в дарителската сметка на детето са останали около 35 000 лв. За оставащото лечение на Йоанка са необходими още 70 000 евро. В тази сума е включена операция за пълното отстраняване на тумора от главата на детето, оставащите девет курса химиотерапия.

Въпреки тежките интервенции 6-годишното момиченце се държи като истински герой и е изключително борбено. Семейството на Йони благодари на всички, които им помагат и подкрепят в битката за живота на детето.

"Приятели, тази неделя ще помогнем на един малък герой – Йоанка. Много хора знаят, че нашата съгражданка се бори с коварна болест, но и трябват още средства за крайния успех. На мача със Спартак ще извадим урната за дарения и нека повече хора отделят от бюджета си, за да можем да я видим скоро здрава! Вечерта ще обявим какво сме събрали и ще преведем сумата по сметката. Който няма да е на мача, също може да помогне – в статията е обявена дарителската сметка. Пожелаваме й сила и бързо и скорошно оздравяване!”, заявиха от Фен клуб Етър.

Две урни ще бъдат поставени на входовете на стадион "Ивайло" преди и след мача, после ще бъде обявена събраната сума и преведена по сметката на детето.

За всички, желаещи да помогнат, дарителската сметка е:

BIC UNCRBGSF

BG57UNCR70001522551105

УниКредит Булбанк

Титуляр: Йоана Христова Христова