Лансират идея Тихомир Иванов и Невяна Владинова да бъдат удостоени с почетни звания

"Разнасяйки славата на България по света, те разнасят и славата на Плевен", отбеляза Мартин Митев

С решение на Общински съвет - Плевен, плевенчаните на Олимпийските игри в Рио де Жанейро - гимнастичката Невяна Владинова и лекоатлетът Тихомир Иванов ще получат парични премии в размер по 2000 лв. С 1000 лв. ще бъде награден и треньорът на Тихомир Иванов - Георги Гетов.

"Гласувахме тези парични награди, но не искам да коментирам размера им. Това е по-скоро морален жест, който направихме в Общинския съвет. Не паричното измерение e това, което е целта в случая, а по-скоро да покажем на тези деца, талантливи млади спортисти, че ние се гордеем, че те са плевенчани. Разнасяйки славата на България по света, те в частност разнасят и славата на Плевен, защото са наши деца. Аз така възприемам този акт на Общинския съвет", коментира Мартин Митев на пресконференция в пресклуба на БТА.

"Беше лансирана и идея да бъдат удостоени с почетни звания, като в случая не говорим за "Почетен гражданин". Ще отворя една скоба - нашата наредба, съгласно която даваме тези почетни отличия е твърде остаряла и неприложима в съвременните условия и имам идея да инициирам нейното изменение или пренаписване, защото последните няколко години се наблюдава девалвация на званието "Почетен гражданин на Плевен"", допълни Митев.