Гочето за престоя си в Спартак: Гетов беше един от последните мохикани на красивата игра

Новият наставник на Етър е водил плевенчани през сезон 1984-85

Тази неделя плевенският Спартак гостува на Етър във Велико Търново в среща от 4-ия кръг на Втора лига. Двубоят приковава общественото внимание и заради това, че "болярите" ще бъдат изведени за първи път от своя нов стар треньор Георги Василев. Любопитна подробност е, че Гочето е бил начело и на спартаклии - през сезон 1984-85.

Василев разказва интересни неща за "плевенската си епопея" пред вестник "Шоу".

"Поех Спартак (Плевен) през 1984 г. Там беше доста лимитирана селекцията, имаше разлика в класите. Но разполагах и с няколко големи футболисти, които отчетливо носеха на гърба си отбора. Един от тях беше Пламен Гетов. Имаше огромен натиск той да бъде отстранен от Спартак. Просто някои градски големци и функционери му бяха "взели мерника", така да се каже. Имали са претенции към неговото държане, към неучастието му в тренировъчния процес, към дисциплината. Тровел бил атмосферата в отбора. А пък аз го виждах, че той е №1. Той беше един от последните мохикани на красивата игра. Беше от тези виртуози, които с топката могат да направят всичко. Да изпреварят с мисъл противниците. Това беше отличен изпълнител на стандартните положения, техника, която му даваше винаги предимство пред защитниците. Спартак без Пламен щеше да изпадне в „Б“ група. Туширах проблемите и напрежението", връща лентата назад Василев.

"Завършихме девети – едно нелошо представяне за нашите възможности. Гетов пък стана стрелец №1 на първенството с 26 гола. Общо вкарахме 47 гола, повече от половината бяха негови. Няма да забравя един мач с Черноморец в Бургас (3 ноември 1984 – б.а.). Пламен беше останал сам в предни позиции. Направи ги луди. Получи пас, напредна в тяхната половина, излъга един, двама, трима и от границата на наказателното поле се разписа. Край – бихме с 1:0! Това само като пример го давам", спомня си Гочето.