Мартин Митев: Осъждам остро поведението на Красимир Петров

"Запознах се подробно със случая от запис, който ми беше предоставен", разкри председателят на ОбС-Плевен

"Във връзка с неприятния инцидент, разиграл се на 26 август 2016 г. в общинска фирма „Паркстрой“ ЕООД, заявявам своето категорично възмущение от арогантното поведение на управителя на фирмата Красимир Петров спрямо тримата общински съветници Христомир Христов, Христослав Михайлов и Светослав Доков", заявява председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев в съобщение, разпространено от пресцентъра на местния парламент.

"Запознах се подробно със случая от запис, който ми беше предоставен. След видяното на записа мога да заявя, че осъждам остро поведението на Красимир Петров и смятам, че подобно държание е недопустимо за един управител на общинска фирма. В случая имаме демонстративна проява на неуважение от страна на г-н Петров към трима общински съветници, което аз лично приемам като обида и проява на неуважение и към самата институция Общински съвет!", казва Митев.

"Общинският съвет е представителен орган на местното самоуправление и като такъв е избран от гражданите на Община Плевен при условия и по ред, определени от закона. Г-н Петров е бил избран за управител на общинската фирма „Паркстрой“ с решение на същия този Общински съвет и поведението му във въпросния ден не отговаря нито на заеманата към момента от него позиция, нито на нормите за елементарно възпитание", посочва още председателят на ОбС-Плевен.