Засякоха трима неправоспособни шофьори зад волана в Плевенско

Образувани са бързи производства срещу мъже от Тръстеник, Пордим и Горни Дъбник

На 26 август в 11.15 часа на път до разклона за село Староселци в посока село Гостиля, служители при РУ - Долна Митрополия спират лек автомобил "Ситроен Берлинго". При проверката е установено, че водачът – 40-годишен от град Тръстеник, не притежава СУМПС, и има влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 "в", ал.2 от НК. Работа продължава разследващ полицай.

На 26 август е започнато бързо производство срещу 41-годишен от град Пордим, който на 10 август около 15:10 часа на около 200 метра от табелата на село Коиловци, е засечен от полицейски патрул, че управлява "Ситроен-Ксантия" без СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказанието му по административен ред за същото деяние с наказатено постановление, влязло в сила на 9 октомври 2015 година. Уведомен у прокурор в Районна прокуратура -Плевен. За престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК продължава работа разследващ полицай.

В същото нарушение е засечен и 33-годишен от село Горни Дъбник. Проверката е извършена на 28 август около 13 часа в град Плевен на улица "Иван Менделиков". Мъжът е бил зад волана на лек автомобил "Опел Кадет" без да притежава СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление. На 28 август срещу него в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство. По случая е уведомен дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.