Цветните пирамиди вдъхновиха агронома Цеко Петров от Плевен

"Човек се радва и е щастлив, когато твори сам, с ръцете си", обобщава ентусиастът

Агрономът Цеко Петров от Плевен направи две цветни пирамиди, по образец на тези, които красят града през летните месеци. "Бях впечатлен от новата цветна визия на Плевен и най-вече ми харесаха пирамидите с цветя на центъра", заявява г-н Петров и допълва, че за проекта на конструкцията му помага Ирина Йорданова, ландшафт-архитект в общинската фирма "Паркстрой".

След като няколкократно измерва и чертае, изработва сам дървените пирамиди, в които вече за засадени около 200 бегонии и петунии. Цветята са от оранжерията на фирмата и са закупени от Цеко Петров, които лично се грижи за тях и ги полива ежедневно. Двете цветни конструкции са поставени в градината на лятната му къща в село Биволаре, където са истинска атракция за живеещите там.

Пирамидите радват с цветните си багри децата и внуците на плевенския ентусиаст, които го подкрепят в многобройните му начинания и прекарват свободното си време в лятната атмосферата на село.

"Човек се радва и е щастлив, когато твори сам, с ръцете си", обобщава Цеко Петров, който е работил като агроном цели 35 години. Той е въодушевен от направеното и вече е започнал изработка на други две пирамиди, които обаче са по негов модел. Има намерение да се посъветва със специалисти от оранжерията на общинската фирма, за да отглежда и цветя за лятната си градина.