Петър Мичев - Педро показа колекция от специално селектирани творби

Изложбата ще продължи до 17 септември

Популярният плевенски художник Петър Мичев откри изложба в галерия "Дяков" в Пловдив. Любителите на изкуството имат шанса да се докоснат до колекция от специално селектирани творби, сред които и за първи път цикъл пейзажи, информираха от галерията. Десетки вече я разгледаха още при откриването, а изложбата в града под тепетата ще продължи до 17 септември.

Петър Мичев е добре познат на публиката художник. Автор е на над 70 самостоятелни изложби. Негови творби са притежание на музеи и частни колекции у нас и в чужбина. Пребивавал е пет години във Франция и единайсет в САЩ, като и в двете държави неговото изкуство е било обект на постоянен интерес и внимание.

През годините галерия "Дяков" е представяла Петър Мичев в няколко самостоятелни изложби. Не е тайна, че сред той е сред най-скъпо продаваните български художниц. Педро има десетки хиляди продадени картини. Негови платна са притежание на 30 музея и на известни личности в света, сред които Джордж Буш и Владимир Путин. Освен в музея на Ватикана, картина на Мичев е сложил приживе в частната си колекция папа Йоан Павел Втори. Творбата на Петър Мичев “Мадона от Флорида” пък е в музея на Сената и е избрана за пощенска марка - символ на щата.