Гери Дончева ще живее 3 месеца без ток и течаща вода в битка за 100 бона

"Фермата" започва на 11 септември

Второто издание на "Фермата" ще вкара 19 участници, сред които плевенчанката Гери Дончева, в изолирана ферма, за да се борят с предизвикателствата на суровата природа и наградата от 100 000 лв.

Вече са известни и шестте звезди, които ще живеят наравно с други 13 участници, които са хора от всички прослойки на обществото ни - фермери, юпита, българи живеещи в чужбина. Сред тях са писателят Калин Терзийски, бившата му приятелка Елен Колева, спортният журналист Крум Савов, плеймейтката Ася Капчикова, моделката от Плевен Гери Дончева и рапъра DEE. Всички те ще получават специални задачи, ще участват в дуели и битки, като всяка седмица ще отпада един от тях.

Ролята на менторите Бети и Николай Василиеви е основна в оцеляването на участниците, съобщава "Стандарт". Менторите ще дават на участниците основни наставления как да се грижат за животните и за градината, ще им покаже как да облагородят оборите си, ще ги учат на тънкостите на различни занаяти, ще им покажат как сами да си правят хляб, сирене, кашкавал, масло и прочие. Всяка седмица Василеви ще дават на участниците различни задачи, а от успешното справяне с тях зависи дали те ще живеят по-добре или животът ще е низ от преодоляване на препятствия по пътя към оцеляването им.

Елиминирането на участници става, след като двама от тях се изправят на дуел един срещу друг. Първият се определя от останалите участници сред двамата чираци на седмицата. Първият дуелист сам избира своя опонент, който трябва да бъде от същия пол. Вторият дуелист пък има правото да избере естеството на битката. Загубилият напуска завинаги шоуто. Но зрелището остава за зрителя пред малкия екран.