Тече разследване за изясняване на причините за взрива в кв. "Дружба"

40-годишният Радослав Борисов е с 30 % изгаряния по главата и гръдния кош

Окръжната прокуратура в Плевен е образувала досъдебно производство във връзка с пожара снощи в хипермаркет "Лайф" в кв. "Дружба". Разпитите по случая продължават и днес, както и огледите на местопроизшествието. Пожаро-техническа експертиза ще трябва да установи какво точно се е случило.

"Доколкото ми е известно някаква техническа причина в машина, но към момента нищо не мога да кажа, огледите продължават. По-големите поражения са нанесени от високата температура и от продуктите на горене. Опушени са около 2500 кв. метра стени, стока в магазина, различни материали...", разказа служител на пожарната пред Нова телевизия.

Припомняме, че инцидентът се е случил в момент, в който собственикът на магазина се е опитал да запали дизелов генератор, защото токът в района е бил спрял. 40-годишният Радослав Борисов е с 30 % изгаряния по главата и гръдния кош. В момента е на командно дишане в тежко състояние, информираха от Пирогов.

След като пламъците обхванали магазина, персоналът и посетителите са били евакуирани. Няма други пострадали. Изгоряла е почти цялата стока. Нанесени са значителни материални щети.

Районът ще остане отцепен, докато се установяват причините за експлозията.