Откриха модерен спортен комплекс в Гулянци

Отец Пламен Линков освети терена и базата

На 4 септември жители и гости на Гулянци отпразнуваха 42-та годишнина на града. Честването започна още в ранното утро с Детски турнир по футбол и официално откриване на Спортния комплекс в гр. Гулянци. Лентата на новото съоръжение прерязаха кмета на общината Лъчезар Яков и председателя на ОбС Гулянци – Огнян Янчев. Отец Пламен Линков освети терена и базата.

В обръщението си към присъстващите Лъчезар Яков заяви, че за него нямат значение нито трудностите, съпътствали реализирането на проекта, нито укорите, за него най-важни са децата и младите хора на Гулянци и общината, които ежедневно ползват базата и дават смисъл и живот на всичко.

От пресцентъра на местната управа припомнят, че спортният комплекс е изграден по европейски проект, заедно с още четири спортни площадки и обновяване на стадиона и прилежащия му парк в село Брест на обща стойност над 5 милиона лева. Базата в Гулянци включва футболен терен с изкуствена настилка, лекоатлетическа писта, основна сграда със съблекални, санитарни помещения, лекарски кабинет и помощни помещения, трибуни с 650 места, парк с беседки и детски кът, басейн, тенискорт, комбинирано игрище и паркинги.

Първият общински детски турнир по футбол, организиран на новия терен се проведе между отборите на Гулянци, Брест и Милковица. Младите надежди забавляваха стотиците любители на футбола целият преди обед. След оспорвани срещи и много емоции трети се класира отбора на Милковица, втори се наредиха Брест, първенци в турнира станаха момчетата от Гулянци. Организаторите наградиха отборите с купи, флагчета и топки, а всеки играч получи сувенир с герба на Гулянци за спомен.

По-късно през деня големите футболисти от „Вихър” Гулянци също извоюваха победа на новия терен в редовен мач от Б Областна футболна група срещу ФК „Левски” Горна Митрополия. И така на 4 септември, за рождения ден на своя град, двете поколения футболисти подариха две победи, с които да се запомни и откриването на новия спортния комплекс.