Плевенската полиция закопча двама заради наркотици

По случаите са образувани бързи производства

На 2 септември около 07:20 часа в хода на специализирана акция по линия "Наркотици", служители от Второ РУ - Плевен извършили проверка в частен дом в село Ясен, обитаван от 18-годишен плевенчанин. Непосредствено преди проверката на жилището, младежът изхвърля през прозореца от втория етаж 11 политиленови топчета с неправилна форма, с приблизителни размери 1/1 см., съдържащи жълто прахообразно вещество, самозалепващ се плик 5/6 см. съдържащ жълто прахообразно вещество и политиленов плик с размери 7/4 см., съдържащ суха тревиста маса. Извършен е оглед на местопроизшествието.

18-годишният е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3,т.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

В ареста е преспал и 16-годишен плевенчанин. На 5 септември около 12.30 часа в град Плевен в ж.к. "Сторгозия" при проверка, той доброволно предал метален контейнер /гриндер - с две отделения/, съдържащ топче от станиол с неправилна форма и размери 4 х 2 см, съдържаща жълто прахообразно вещество и син балон, съдържащ хапче, жълто на цвят с нарисувана усмивка на него. По данни на непълнолетния веществата са амфетамин. Назначени са експертизи. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.354 „а“ от НК. Уведомен е прокурор от РП - Плевен. Непълнолетният е задържан за срок до 24 часа. Продължава работа разследващ полицай.