МУ-Плевен открива тържествено новата академична година в понеделник

Студентите-първокурсници ще бъдат посрещнати със свитъци с химна на академичната общност Gaudeamus

Академичното ръководство на Медицински университет - Плевен организира за новоприетите студенти-първокурсници и техните близки, за преподавателите и служителите на висшето училище Тържествено откриване на новата академична 2016/2017 година на 12 септември, понеделник, от 10.00 ч в аудиториум „Магнум” на Втора клинична база.

Празникът ще протече със следната програма:

- Посрещане на студентите-първокурсници в зала „Магнум” със свитъци с химна на академичната общност Gaudeamus.

- 10:00 ч - Посрещане на Академичното ръководство с изпълнение на химна на академичната общност Gaudeamus от Общинска хорова формация с диригент Анелия Дечева.

- Представяне на висшето училище от проф. Маргарита Александрова, Зам.-ректор по учебната дейност, водещ на тържеството.

- Приветствие на Ректора на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов към новоприетите студенти. Приветствия от деканите на факултетите „Медицина”, „Фармация“, „Обществено здраве”, „Здравни грижи” и директора на медицинския колеж.

- Приветствие от председателя на Студентски съвет.

- Приветствие от студент-първокурсник.

- Връчване от Ректора на студентските книжки на първокурсниците, приети с най-висок бал по специалностите на факултетите и колежа.

- Финален музикален поздрав.

- 12:00 ч – Получаване на студентските книжки и разписите на учебните занятия по факултети.

- 13:00 ч – Начало на учебните занятия.

На 12.09.2016 г. в 9.00 ч пред Медицинския колеж е осигурен транспорт (автобуси) за извозване на студентите и преподавателите на МУ-Плевен. Адрес на зала „Магнум”: гр. Плевен, ул. „Владимир Вазов” № 91, Втора клинична база. За това информират от пресцентъра на висшето учебно заведение.