Maртин Митев призова съветниците да подкрепят благотворителната изложба за паметник на Емил Димитров

"Не бива и не трябва да допускаме легенди като него да бъдат забравяни", отбеляза председателят на ОбС-Плевен

"Емил Димитров е едно от имената, с които Плевен и България се гордеят. Не бива и не трябва да допускаме легенди като него да бъдат забравяни. Хора като Емил Димитров трябва да бъдат почитани и изграждането на паметник е едно от малкото неща, които ние, неговите съграждани, можем да направим!“

Това заяви Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев по повод инициативата за изграждане на паметник на големия български творец в родния му град и предстоящата в тази връзка благотворителна изложба за набиране на средства.

Мартин Митев обяви, че лично ще подкрепи инициативата и призова съветниците от Общински съвет - Плевен също да се включат, като закупят картини от благотворителната експозиция.

Благотворителната изложба ще бъде открита на 15 септември /четвъртък/ от 18,00 часа в „Арт Център Плевен“. Организатори на инициативата са Община Плевен, Представителството на Съюза на българските художници в града и Групата на плевенските художници. Картините ще бъдат представени за предварителен оглед и резервации за закупуване в изложбената зала на 14 и 15 септември /сряда и четвъртък/, и ще бъдат на разположение до 30 септември.