Град Левски е столица на рока днес

"Бях предложен за Почетния ключ на града", сподели легендарният Дуги Уайт във Фейсбук

Град Левски е столица на рока днес! Тази сутрин в градчето пристигнаха легендарният Дуги Уайт, екскметът на Каварна Цонко Цонев и Николо Коцев.

Ексвокалистът на "Рейнбоу" ще изнесе вълнуващ концерт на стадиона, като очакванията са да се съберат хиляди рокаджии от Плевенска област и цялата страна. Преди това ще се състои второто издание на младежкия рок фест. Дуги Уайт смята, че е голямо преимущество за младите музиканти да получат съвет от хора с опит.

"Нашата роля тук е не да критикуваме, а да покажем и дадем съвети на младите изпълнители, които могат да бъдат много полезни", каза Дуги Уайт, цитиран от пресцентъра на местната управа. Той смята, че изпълнителите на музика трябва да обичат това, което правят и не трябва да се състезават, защото няма скали по които да се оцени изкуството и степента на постижение, а всичко е въпрос на личен вкус и всеки има право на това. Това, което го радва най-много в България е, че много хора харесват същата музика, която той харесва. 

Цонко Цонев, който ще представя за първи път книгата си "Кметълски истории" на стадион отбеляза: "Лесно е в София, Бургас и Варна да направиш рок фест, но да го направиш в град Левски това е майсторството, това е моженето да привлечеш хората".

Дуги Уайт, който е настоящ вокалист на "Майкъл Шенкър Груп" сподели във Фейсбук, че е закусвал с Любка Александрова и Цонко Цонев и му е предложено да получи Почетния ключ на град Левски.