Плевенските криминалисти задържаха мъж, извършил въоръжен грабеж

Мъжът нахлул в игрална зала с маска на лицето и въоръжен с револвер

В резултат на проведени оперативно – издирвателни действия криминалисти от Плевен и колегите им Долни Дъбник заловиха 30-годишен мъж за въоръжен грабеж. Сигналът бил подаден на 12 септември в 3.10 часа на тел.112.

Служител в игрална зала в Долни Дъбник разказал на полицаите, че в залата, около 3 часа, е нахлул мъж, с маска на лицето, и въоръжен с револвер. Нападателят е заплашил дежурния на смяната и го е принудил да му даде от касата оборотната сума, след което е избягал. Веднага на място бил изпратен автопатрул, извършен е оглед. Незабавно е уведомен прокурор от Районната прокуратура и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

В резултат на проведените оперативни - издирвателни действия бил установен извършителят - 30-годишен от Долни Дъбник. Привлечен е в качеството на обвиняем, направил е самопризнания.

Намерени са маската и оръжието – газов револвер „Екол“. Те са приобщени като веществени доказателства към досъдебното производство. Назначени са експертизи. Продължава работа разследващ полицай от ОДМВР – Плевен, под ръководството на районен прокурор.