Осъдиха плевенчанин в Габрово

Решението подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново

Жител на Плевен е осъден на глоба от 4 000 лв. за извършено стопанско престъпление. Делото пред Габровски окръжен съд е образувано по постановление на Окръжна прокуратура с предложение за освобождаването му от наказателна отговорност и налагане на административно наказание, информира "Дарик Габрово".

Пред съда обвиняемият и неговият защитник заявиха, че са съгласни с фактическите положения изложени в постановлението на прокуратурата. И двете страни заявиха, че ще се ползват от доказателствата, събрани на досъдебното производство и че не желаят събирането на нови такива.

На 11 декември 2015 година в района на бензиностанция „Лукойл" на главен път София-Севлиево, на територията на община Севлиево, осъденият получил от друго лице сумата от 10 000 лв.

Парите били дадени, но не му се полагали, за извършена работа като управител на търговско дружество от Плевен, на което е възложено от Община Севлиево и от Община Дряново упражняването на строителен надзор при изпълнение на строително-монтажни работи, доставка и монтаж на машини и оборудване по проект свързан с управлението на биоотпадъците в посочените региони.

За извършеното деяние и на основание чл. 378 ал.1 т.4 във вр. с чл.78а от НК съдът освободи Л.Д. от наказателна отговорност и наложи на същия административно наказание - глоба в размер на 4 000 лева.

Решението подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок.