С пожелание за успехи по пътя на знанието започна новата учебна година в НУ "Христо Ботев"- Плевен

Специално за празника пристигна и бившата възпитаничка на училището - гимнастичката Невяна Владинова

Най-голямото начално училище в Плевенска област - „Христо Ботев“ в Плевен, отвори днес врати за новата учебна 2016/2017 година. Общо 456 ученика, от които 100 първокласници, прекрачиха с вълнение училищния праг, придружени от своите преподаватели. По традиция, в първия учебен ден, училището посрещна своите възпитаници с детски празник, много гости и настроение, информират от пресцентъра на ОбС-Плевен.

Откриването на новата учебна година в НУ „Христо Ботев“ уважи и Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев. Специално за празника в училището пристигна и бившата възпитаничка на училището - гимнастичката Невяна Владинова, накарала цяла България да се гордее с представянето й на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Празникът започна с представяне на гостите, сред които бяха още Десислава Йорданова - началник отдел „Правно-нормативно обслужване“ в Община Плевен, ръководителят на Хор „Звъника“ Ваня Делийска, художникът Петър Мичев - Педро, композиторът Ванко Найденов, председателят на Клуба на културните дейци в Плевен Никола Попов, директорът на ЦРД - Плевен Йорданка Крумова, Йордан Дундаков - началник Отдел „Охранителна полиция“ в МВР - Плевен. На празника присъства и бившият директор на учебното заведение Атанаска Николова.

„Скъпи ученици, учители и родители, използвам възможността да ви поздравя от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име с първия учебен ден! Всеки път на този празник търсим най-хубавите думи, за да изразим емоциите от прекрачването на училищния праг, от срещите с приятели и учители! В училище “Христо Ботев” са получили образованието си поколения достойни плевенчани, които днес са повод за гордост за всички нас. През годините училището се доказа и като едно от водещите в Плевен благодарение на всеотдайния труд на своя педагогически колектив“, обърна се към присъстващите Председателят на ОбС – Плевен Мартин Митев. Редом до него застана и гимнастичката Невяна Владинова. „Първият учебен ден е нова страница в живота на всеки ученик, независимо дали стъпва на училище за първи път или за поредна година. Училището е извор на знание, а знанието е това, което ще ви направи уверени и отговорни, ще ви отвори нови врати. Уважавайте и ценете труда на вашите учители, накарайте тях и вашите родители да се гордеят с вас!“, обърна се и към учениците Мартин Митев.

На учителите той пожела здраве, вдъхновение и успех в благородната мисия на просветители, а на родителите – да подкрепят винаги своите деца по пътя към знанието. „Пожелавам на всички ползотворна и успешна учебна година! На добър час!“, завърши поздравлението си Председателят на Общинския съвет.

Приветствие към ученици, учители и родители отправи и директорът на НУ „Христо Ботев“ Цветелин Горанов. Той сподели, че училището посреща своите възпитаници с обновени класни стаи и с поредица оригинални инициативи. С много старание и внимание към детайлите дворът на училището е превърнат в приятно място за отмора на учениците, който освен че радва окото, възпитава у децата вкус към красивото и загриженост да го пазят.

Нови патриотични арт инициативи са преобразили и две от стените на учебното заведение. Новост са и фитнес площадка на открито, маси за шах и цветарниците в двора. Цветелин Горанов пожела на всички ученици да пазят традициите на училището и да умножават успехите му.

Тържеството за първия учебен ден в НУ „Христо Ботев“ – Плевен продължи с много песни и танци, след което бе ударен и първия звънец. Първи прага на своето училище прекрачиха по традиция най – малките, първокласниците!