Заместник-министърът на финансите откри учебната година в МГ "Гео Милев"

Маринела Петрова пожела гимназията да продължи да създава мислещи хора, които ще управляват страната ни в близкото бъдеще

"Искам да пожелая на най-авторитетната гимназия в Плевен да продължи да създава мислещи хора, да изгражда експертите, които ще управляват страната ни в близкото бъдеще". С тези думи заместник-министърът на финансите Маринела Петрова откри новата учебна година в Математическата гимназия „Гео Милев" в Плевен и прочете приветствие от името на министъра на финансите Владислав Горанов към учениците, преподавателите, бившите възпитаници и гостите на тържеството. Заместник-министър Петрова изрази личното си вълнение на бивш възпитаник на Плевенската математическа гимназия от срещата с преподавателите и училището, което й е дало фундамента в образоването. Министърът на финансите Владислав Горанов също е завършил средното си образование в МГ „Гео Милев".

В приветствието беше припомнена инициативата на Министерството на финансите за отделяне на средства за ремонт на ключови за страната училища, в които учат най-успешните ученици и чиито резултати могат да се видят още по време на образователния процес - при участия в олимпиади и конкурси. „Вярваме, че трябва да се обръща по-сериозно внимание на училищата в страната, които дават най-доброто образование и перспектива за последващо професионално развитие и възможности за кариера. Вярваме, че трябва да се фокусираме върху такива мерки и политики, които ще решат проблема с качеството на образованието. За радост качествено образование може да се намери на доста места в страната, в училища, подобни на Плевенската математическа гимназия" - се казва още в поздравителния адрес на финансовия министър.

Заместник-министър Петрова се наслади на емоциите от първия учебен ден в Плевенската математическа гимназия и беше приятно изненадана от факта, че класната ръководителка на 5-ти „а" клас е само на 24 г. - знак, че учителската професия има бъдеще.