Контрабандистка от Буковлък на съд за 229 кг тютюн

Стойността на акцизната стока е 45 808 лв., а причинената вреда за републиканския бюджет е в размер на 34 814 лв.

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена, държала акцизни стоки – 229 кг тютюн, без бандерол.

Обвинението срещу Величка П. е затова, че на 04.04.2016 г. в с. Буковлък, област Плевен, държала акцизни стоки - 229.040 кг раздробен тютюн, който може да се пуши без допълнителна индустриална обработка, без бандерол, когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързани с тях изделия. Стойността на акцизната стока е 45 808 лв., като причинената вреда за републиканския бюджет от невнесения акциз за този тютюн е в размер на 34814 лв. Случаят не е маловажен и предмета на престъплението е в големи размери - престъпление по чл. 234, ал.2 т.3 вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемата живее в село Буковлък, като ползва стая в къщата на неин далечен роднина. В ползваната от нея стая, обвиняемата държала 229,040 кг тютюневи изделия - раздробен тютюн без бандерол, разпределен в двадесет и осем броя чували. Акцизната стока била открита при проведена специализирана полицейска операция по линия „Акцизни стоки без бандерол“, на служители към Сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР- Плевен.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.