Ралица Добрева: Летенето е смел порив, реализирана мечта и безусловно доверие

Учебна авиационна група „Георги Бенковски” остава вярна на традициите и продължава да изгражда професионалисти

Областният управител Ралица Добрева присъства на отбелязването на 30 години самолет L39ZA в България. Събитието се състоя на в Учебна авиационна група „Георги Бенковски”.

В поздравителен адрес, изпратен до командването на авиационната група в Долна Митрополия Областният управител Ралица Добрева отбелязва, че Учебна авиационна група „Георги Бенковски” остава вярна на традициите и продължава да изгражда професионалисти, да създава работещи и единни колективи, да обединява с общи ценности.

”Летенето е смел порив, реализирана мечта и безусловно доверие, защото зад всеки успешен полет стои екипна работа или както казва писателят Ричард Бах „Човек поверява живота си на това, в което вярва.“Честит празник и адмирации за вашия респектиращ професионализъм!”, се казва още в поздравителния адрес на Областния управител Ралица Добрева до командването, офицерите и курсантите в УАГ ” Георги Бенковски” Долна Митрополия.

Първите самолети L39ZA пристигат през 1986 и 10987 година в две учебни бази – в Долна Митрополия и Каменец. В следващите години L39ZA се превръща в основен обучителен самолет. Командирът на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” подп. Николов приветства офицери и курсанти с празника и награди първите пилоти и инженери на тази летателна машина, а след официалната част стартира и летателната програма по повод празника.