Богдана Карадочева: Такава звезда от ранга на Емил Димитров не е имало

Благотворителният концерт за паметник на легендарния певец е тази сряда

"Такава звезда от ранга на Емил Димитров не е имало. Посрещаха го като Елвис Пресли, с пътеки от цветя, с гоблени, избродирани с неговия образ навсякъде, където пътувах с него – Чехословакия, Съветския съюз, ГДР. Французите го обоготворяха, считаха го за част от тяхната традиция на шансона. Много поколения и след нас ще слушат песните му. Наистина Емил е голям творец, артист певец. Но и голям човек", казва Богдана Карадочева в свое интервю по адрес на големия певец от Плевен.

Карадочева подкрепя инициативата за издигане на паметник на големия Емил Димитров в родния му град и ще участва в благотворителния концерт тази сряда. Тя ще изпълни големите си хитове "Дано", "Остаряваме бавно", "Помниш ли ти" – дует с Емил Димитров и др.

Заедно с нея на сцената ще бъдат Маргарита Хранова, Тони Димитрова, Люси Дяковска, както и Плевенска филхармония и Общински хор „Гена Димитрова”. Диригент ще е Левон Манукян, на пианото – Георги Милтиядов.

Напомняме, че входните покани са с цена 15 лева и се продават на четири места в града – на касата на ДКТ „Иван Радоев”, на Регионалния исторически музей, както и в двата билетни центъра на Плевенска филхармония - на ул. „Данаил Попов” №15 и в НЧ „Съгласие”.