Проведоха спецакция по линия "Питейни заведения, малолетни и непълнолетни лица"

В хода на същата операция са установени нарушения и по Закона за движение по пътищата

За времето от 22 часа на 17 септември до 4 часа на 18 септември 2016 година на територията на РУ - Левски е проведена специализирана операция по линия "Питейни заведения, малолетни и непълнолетни лица". Акцията е съвместна с участието на служители от "РЗИ"-Плевен, "ОДБХ" - Плевен, ТД на НАП - Плевен, Агенция "Митници" - ТМУ Свищов, "Инспекция по труда" - Плевен, служител на "РСПБЗН" - Левски и служители на РУ - Левски. Проверени са търговски обекти. В кафене в град Левски е проверена цялата налична документация. Съставени са пет констативни протокола от служители на ТД на НАП - Плевен, "РЗИ"- Плевен, "Инспекция по труда" - Плевен, "ОДБХ" - Плевен и ТМУ - Свищов.

В клуб в града от извършената проверка са констатирани следните нарушения: съставени три акта за нарушения от служители на "РЗИ" - Плевен на физически лица за тютюнопушене в закрито обществено място, два акта по Закона за българските лични дощументи, един констативен протокол от служители на ТД на "НАП" - Плевен и един констативен протокол от служители на "Инспекция по труда" - Плевен. В кафе - клуб в село Българене, от извършената проверка за констатирани нарушения са съставени акт за нарушение на физическо лице от служители на "РЗИ" - Плевен за непредставяне на лична здравно осигурителна книжка на персонал от заведението, два акта по Закона за българските лични документи и един констативен протокол от служители на ТД на НАП - Плевен и един констативен протокол от служители на ТМУ - Свищов. В снек бар в село Обнова, са установени нарушения: и са съставени един акт от служители на "ОДБХ" - Плевен за неправилно съхранение на хранителни продукти и лош хигиенен вид на заведението, един акт по Закона за българските лични документи, един акт по Наребдба № 1 на община - Левски на управиетеля на заведението, един констативен протокол от служители на ТМУ - Свищов, един констативен протокол от служители на ТД на НАП - Плевен и предстоящо съставяне на акт за несъответствие в касовата наличност на обекта.

В хода на същата операция са установени нарушения и по Закона за движение по пътищата. Около 21:40 часа в град Левски на кръстовище на улиците „Иван Вазов" и "Васил Априлов", при проверка с техническо средство на водача на лек автомобил "Мерцедес ц 270" - 28-годишен местен жител, е установено, че шофира след употреба на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин. Съставен е акт за административно нарушение. Уведомен е прокурор при РП Левски. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл.343 б, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Около 22:40 часа в град Левски на улица "Асен Халачев" е спрян за проверка лек автомобил "Фолксваген Пасат". Проба с техническо средство "Дрегер drug test-5000" е показала, че водачът – 30-годишен от Левски, управлява МПС след употреба на наркотични вещества - амфетамин, метамфетамин. Съставен е акт за административно нарушение. Изадден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП Левски. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. По случая продължава работа разследващ полицай.

На 18 септември 2016 година около 02:13 часа в село Варана, на кръстовището на улиците „Хемус“ и "Рила", е спрян за проверка лек автомобил "Сеат Толедо". Проба с техническо средство е показала, че водачът – 35-годишен от Левски, управлява МПС след употреба на алкохол - 2,41 промила. На водача е съставен акт за адимнистративно нарушение. Издаден е талон за медицинско изследване. Уведомен е прокурор при РП - Левски. По случая е образувано незабавно производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Продължава работа разследващ полицай.