Цветан Цветанов в Плевен: Няма алтернатива на стабилното управление на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи, че ще има временно общинско ръководство на ГЕРБ-Плевен

На президентските избори, които предстоят, ГЕРБ ще постигне своята единадесeта победа. Целим да продължим утойчивото управление на ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов. Това каза председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в Плевен. Той подчерта, че всички структури на ГЕРБ в страната са в кондиция за изборите.

Цветанов призова за противодействие на популизма. “Трябва да знаем каква алтернатива ни предлагат останалите политически формации и кандидати. Всички български граждани видяха през 2013 г. каква е алтернативата в лицето на БСП. Кабинетът “Орешарски” отдалечи странта ни от единствения реален път на развитие – европейският. Тогава бяха спряни парите, които получаваше страната ни от европейската солидарност, a политическата конфронтация беше на най-тежките нива от 26 години насам. Натрупаха толкова дефицит с фалирането на КТБ, че държавата днес едва успява да възстановява тези щети. След експеримента “Орешарски” правителството на Бойко Борисов започна управлението си с дефицит 5, 8%. Днес, по прогноза на министъра на финансите Владислав Горанов, ще завършим финансовата година под 1 %. Това е стабилността, към която трябва да се стремим, зашото всичко останало, което се предлага на българските граждани е една авантюра”, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ и пожела успех на всички кандидати за президентската институция.

“Важно е това, което говорим днес пред хората, да се изпълнява. Ние ще бъдем истински представители на реалната политика, която да достига до гражданите. Сигурността, социалната политка и образованието са акцентите в кампанията. Трябва да имаме стабилност в изпълнителната власт, в законодателната власт и в местното управление”, обясни Цветан Цветнов.

В Плевен председателят на ПГ на ГЕРБ съобщи oще, че ще има временно общинско ръководство на ГЕРБ-Плевен. “Любка Костова ще стане общински ръководител. Целта е да дадем повче импулс на организацията. В диалог с общинските ни съветници новото общинско ръководство трябва да създаде по-добрата среда за работа с хората, да решаваме по-ефективно техните проблеми. На днешната среща ще обсъдим множество инициативи, които трябва да бъдат реализирани в Плевен”, заяви Цветан Цветанов.