Пак пияни и друсани джигити по улиците на Плевен и областта

Безразсъдните шофьори продължават да обикалят смело

Пияни и друсани джигити продължават смело да кръстосват улиците на Плевен и областта. От пресцентъра на МВР информират за няколко случая от последните дни.

На 23 септември в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство срещу 25-годишен от Плевен. На същата дата около 01:25 часа на улица "Иван Вазов" е управлявал товарен автомобил "Тойота Хайлукс" с концентрация на алкохол в кръвта 1,25 промила. Това е установено с техническо средство "Дрегер алкотест 7510". Издаден е талон за медицинско изследване.

На 24 септември е започнато досъдебно производство срещу 20-годишен от Плевен. На същата дата около 00:15 часа отново на улица "Иван Вазов" при проверка с техническо средство е установено, че управлява "БМВ 316" след употреба на канабис.

На 20 септември в 21,42 часа в град Тръстеник при изхода за село Ореховица, автопатрул е спрял за проверка "Фиат Темпра" и при проверка на водача с техническо средство е установено, че шофира с 1,67 промила алкохол. Нарушителят е 42-годишен от село Ставерци.

На 23 септември в 21:50 часа в село Садовец е спрян лек автомобил „Сеат Толедо", с водач 21-годишен от село Радомирци. Установено е, че шофира без да притежава СУМПС и след употреба на алкохол с концентрация 2,06 промила в издишания въздух.

За всички случаи е уведомен дежурен прокурор.