Любка Костова: Слагаме точка на безпринципното противопоставяне в Общински съвет – Плевен

Всички предложения, които правят града ни по-красив и по-добро място за живеене, ще бъдат подкрепени безусловно, заяви новоизбраният ръководител на ГЕРБ-Плевен

Като политическа отговорна партия ще търсим решение на местните проблеми, които касаят нашите съграждани. Това заяви новоизбраният ръководител на общинската структура на ГЕРБ в Плевен Любка Костова на пресконференция в пресклуба на БТА в града, информират от пресцентъра на партията. Тя разкритикува модела на управление, който от години се налага в Общинския съвет, че отговорността е на управляващите и всички останали са против, независимо дали предложението е в полза на гражданите и на обществото. "Този модел новото общинско ръководство на ГЕРБ няма да прилага. Защото от него губят всички наши съграждани, които са ни гласували доверие и са ни изпратили в Общинския съвет, за да защитаваме обществения интерес”, каза Костова. "Всички предложения, които правят града ни по-красив и по-добро място за живеене, ще бъдат подкрепени безусловно. Слагаме точка на безпринципното противопоставяне”, категорична бе тя.

"Чрез общинските си съветници ще искаме отчет от зам.-кметовете на Община Плевен по ресорите, които управляват и информация за дългосрочните им планове. Основно ще следим инфраструктурните проекти, за които този програмен период е последен, а в предходните години не сме били особено активни. Не случайно градът и кметствата ни са застинали сякаш в едно друго време. При предстоящото обсъждане на бюджета на Общината за 2017 г. от ГЕРБ ще бъде обърнато особено внимание на инвестиционната програма, като ще държим за принципно разпределение на средствата и за кметствата извън Плевен”, заяви Костова.

Групата общински съветници на ГЕРБ ще бъде отговорна група и ще се ръководи единствено от интересите на гражданите, декларира общинският ръководител на ГЕРБ. И препоръча на всички общински съветници в Плевен да си припомнят клетвата, която са положили и да обединят усилията си, за да върнат самочувствието на плевенчани и да градът ни отново да заеме мястото между седемте големи градове на страната.

Тя представи приоритетите на новото ръководство в близките месеци, както и състава на общинския щаб на партията, който ще направи подготовката и провеждането на президентските избори.

Състава на областния предизборен щаб на партията, както и членовете на цялото ново общинско ръководство представи областният координатор на ГЕРБ – Плевен и народен представител Владислав Николов.

"Идеята на обновяването на ръководството на общинската структура е да има представители от всички сектори. Искаме да има нови членове, за да повишим инициативността, да дадем действително повече възможност за отваряне на структурата и да противодействаме на сегашна недобри политики, която се предлага от местната администрация в Плевен. Убеден съм, че всички ние заедно можем да постигнем много. Даваме кредит на доверие на новото общинско ръководство на ГЕРБ в Плевен, за да направим няколко крачки напред и да работим в интерес на гражданите”, категоричен бе Владислав Николов.