Георг Спартански: Нашият шанс е доброто образование

В работната среща се включиха представители на Джуниър Ачийвмънт България, училища и плевенския бизнес

Страна, която държи на своето бъдеще, залага на доброто образование. Именно то е шансът на Плевен и България в съвременните икономически реалности. С тези думи кметът Георг Спартански обяви началото на работната среща дискусия, в която се включиха представители на Джуниър Ачийвмънт България, училища и детски заведения, на плевенския бизнес.

Трябва да имаме град и община с грамотни и образовани хора, чиято подготовка да бъде обвързана с потребностите на бизнеса и перспективите за неговото развитие, допълни още кметът, цитиран от пресцентъра на общината.

Работната среща е първата реална крачка след подписването в началото на лятото на споразумението за сътрудничество между Джуниър Ачийвмънт България и Община Плевен. Амбицията е взаимодействието да бъде в унисон с новия Закон за предучилищното и училищно образование.

Близо 20-годишна е историята на Джуниър Ачийвмънт България. Нейни цели в партньорство с бизнеса и образователните институции са надграждането на обучението по предприемачество, финансова грамотност и кариерно ориентиране от началния етап на училищното до висшето образование, въвеждането на подобрени преподавателски модели, постигане на гъвкавост на образователната