Арестуваха плевенчанин в Тръстеник за производство на наркотици

По случая е образувано досъдебно производство

На 27 септември в 7 часа в град Тръстеник в хода на специализирана операция по линия „Наркотици“ е извършена проверка на частен дом, обитаван от 25-годишен плевенчанин. В две от стаите на къщата и прилежащите към нея постройки са намерени в полиетиленови чували, самозалепващи пликове с различни размери и окачена на въжета в помещенията общо около 12 килограма суха зелена тревиста маса. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на канабис. Открита е и електронна везна. В дворно място са намерени засадени десет растения с височина от 150 см. до 180 см. от рода на конопа, от които на място е набрана зелена тревиста маса с общо тегло 9,5 кг.

По данни на обитателя на имота откритото в дома му наркотично вещество е марихуана за негова лична консумация, която сам е произвел през периода от месец април на 2015 година до настоящия момент.

25-годишнят е задържан със заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3, т.1 и 354 „в“, ал.1 от НК. Уведомен е прокурор. Продължава работа разследващ полицай.