Поредната порция неправоспособни и пияни шофьори в региона: От Левски, Славяново и Асеновци

Срещу четиримата нарушители се водят бързи полицейски производства

На 27 септември са образувани три незабавни полицейски производства срещу водачи на леки автомобили, шофирали без книжки, и едно производство срещу пиян зад волана. Това информират от Плевенската полиция

На 23 септември в 14:55 часа в град Левски по улица "Св. Св. Кирил и Методий" при проверка е установено, че 17-годишен местен жител, е зад волана на "Опел Вектра" без свидетелство за управление на МПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 20 септември 2016 година за същото деяние. В 09.15 часа на същата улица при полицейска проверка е установено, че 20-годишен от село Бутово, община Павликени, управлява без СУМПС лек автомобил "Пежо 306". Нарушението е в едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 10 юни 2016 година за същото деяние.

На 27 септември в град Славяново на улица "Александър Стамболийски" 21-годишен от същия град е управлявал лек автомобил „Рено Клио“ без свидетелство за управление в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без свидетелство. За престъпления по чл.343, ал. 2 от НК са уведомени районни прокурори в РП – Левски и РП – Плевен. Продължават работа разследващи полицаи.

На 27 септември в РУ - Левски е започнато незабавно производство срещу 43-годишен жител на село Асеновци. На 11 септември в селото по улица „Асен Вълев“ той е управлявал мотопед "Симсон" с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда - 1,9 на хиляда. Това е установено с протокол за химическа експертиза. За престъпление по чл. 343, ал. 1 от НК е уведомен районен прокурор. По случая продължава работа разследващ полицай.