Спартак (Плевен) ще има най-модерния стадион в България

Проектът за него вече е готов и ще бъде публично представен на 4 октомври

Общински футболен клуб Спартак (Плевен) ще има най-модерния стадион в България. Съоръжението ще отговаря на последните изисквания на европейската футболна централа – УЕФА за провеждане на двубои от груповата и заключителната фаза на турнира Лига Европа, информира пресаташето на клуба Димитър Стефанов.

Проектът за него вече е готов и ще бъде публично представен пред медиите на 4 октомври /вторник/ от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Плевен. Новото бижу ще е с електрическо осветление и ще бъде изградено на мястото на сегашния стадион "Плевен". Капацитетът му ще е 15 хиляди седящи места, изцяло покрити с козирки. Строителство ще е поетапно. Стартът ще бъде даден с изграждането на нов терен, електрическо осветление и супермодерен сектор А /срещу сегашната официална трибуна/. Той ще включва четири нива. В първото ниво – партер ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая за допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули. Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хиляди седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото последно вино е зоната за журналисти – зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти.

В следващите етапи на строителството ще се изграждат останалите сектори на новия стадион. Пълните подробности за всичко около новото съоръжение, сроковете за изграждането /старт и завършване на обекта/, както и финансовата му стойност ще бъдат огласени на публичната презентация на проекта на 4 октомври /вторник/ от 11:00 часа в Заседателната зала на Община Плевен.

Работният проект на новия стадион "Плевен" се финансира от спонсора на ОФК Спартак (Плевен) - Иван Динов.