Дамянка Владимирова поема управлението на общинската фирма "Паркстрой"

По време на дебата от групата на ГЕРБ и групата "Плевен може - Плевен побеждава" заявиха, че категорично застават зад номинацията й

Oбщинският съвет на Плевен приключи сагата с избор на управител на общинската фирма „Паркстрой” ЕООД. С 30 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържал се“ местният парламент избра Дамянка Владимирова за управител на Дружеството с 3-годишен мандат на управлението.

Предложението за "Паркстрой" влезе като извънредна точка в дневния ред на днешната сесия на Общинския съвет. Вносителят кметът Георг Спартански заяви при обсъждането, че на практика съдебният спор около избора на Сашо Стоев за управител на фирмата, гласувано на сесията през юли, не отменя факта, че върху този избор има наложено кметско вето. В същото време назначеният за вр.и.д. за управител Красимир Петров подаде заявление за освобождаване от заемания пост и реално от 30.09.2016 год. фирмата остава без управител, тъй като изтича предизвестието му.

По време на дебата от групата на ГЕРБ и групата "Плевен може - Плевен побеждава" заявиха, че категорично застават зад номинацията за Дамянка Владимирова. Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев посочи дългогодишният управленски опит на Дамянка Владимирова на различни позиции, както и това, че е била общински съветник през мандата 2007 – 2012 година. От своя страна общинският съветник Марияна Илиева направи предложение за промяна в учредителния акт на "Паркстрой" и предложи дружеството да се ръководи от трима управители, но впоследствие оттегли предложението си.

След гласуване, с 30 гласа „за“, 4 „против“ и 3 „въздържали се“, Общинският съвет избра Дамянка Владимирова за управител на общинската фирма "Паркстрой", информират от пресцентъра на местния парламент