Къде е убиецът Хуриет Сюлейманов?

Очакваше се екстрадицията му вече да е факт, властите мълчат

"Къде е убиецът на Влади, Цвети и Ники? Къде е Хуриет Сюлейманов?", пита адвокат Галя Горанова, майка на загиналия Влади. Въпросът й за съжаление отново е актуален, след като властите мълчат около случващото се с циганина-рецидивист и очакваната негова екстрадиция.

"Задържан на 21 юни. Според нашите власти задържан по ЕС за арест, според мен хванат, докато краде и с гъза си, с банда. Изтекоха законните срокове за екстрадиция на тоя маймун още август. Никакви новини от никъде и никаква информация за нас, родителите, дето ни бяха избити децата. Един в отпуска, друг те праща да питаш в главна прокуратура, оттам те карат да ги питаш на емейл", сподели и Румен Менков, баща на Ники, във фейсбук групата "Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван".

Сюлейманов уби в катастрофа тримата плевенски младежи на 5 май 2014 г. край Луковит. Карал в насрещното платно, без книжка, каквато никога не е имал. 30-годишният изверг избяга от местопрестъплението и се опита да прехвърли вината на приятелката си. След това избяга от правосъдието. Преди три месеца се разбра, че престъпникът е задържан от властите в Швейцария и отведен в арест в германския град Щутгарт. Но какво се случва към днешна дата с него, няма информация.

Припомняме, че върховния касационен съд го осъди на 15 години затвор. Убиецът на Цвети, Влади и Ники е имал 90 регистрации в полицията и 12 осъдителни присъди преди трагедията край Луковит.