Представиха проекта за обновяване на стадион "Плевен" (Снимки) - pleven.utre.bg

Представиха проекта за обновяване на стадион "Плевен" (Снимки)

04 октомври 2016, 15:17 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

Съоръжението ще бъде изпълнено на четири етапа

Проект за обновяване на стадион "Плевен" беше представен днес в Заседателната зала на Община Плевен пред кмета Георг Спартански, депутата Найден Зеленогорски, много настоящи и бивши спортни деятели. Работният проект се финансира от спонсора на ОФК Спартак Плевен Иван Динов, информират от пресцентъра на местната управа.

Съоръжението ще бъде изпълнено на четири етапа. Прогнозната стойност на първия възлиза на 9.5 млн. лева, като строителните и ремонтни работи ще отнемат до година и половина. Дейностите включват изграждането на нов терен, довеждаща инфраструктура, паркинг, електрическо осветление от клас D и супермодерен сектор А /срещу сегашната официална трибуна/. Сградата му включва четири нива. В първото ниво – партер, ще има модерни съблекални, лекарски кабинети, спортно-възстановителен център, фитнес зала, стая за допинг контрол, зала за пресконференции и магазин за фен артикули. Второто ниво включва официалната трибуна с 4 хил. седящи места, зона за ветераните и ресторант. Над нея ще е ВИП ложата с 240 места и зала за кетъринг. На четвъртото последно ниво е зоната за журналисти, там ще има зала и отделни кабинки. Предвиден е по един персонален асансьор за изкачване във ВИП ложата и зоната за журналисти. И четирите сектора ще са покрити с козирка за предпазване на зрителите, тя ще е изнесена напред 23,5 метра. В следващите етапи ще се изграждат и останалите три сектора като общата стойност на стадиона ще е близо 15.5 млн. лева.

"Плевен има 1000 проблема, но най-спешен и важен е този със спортната инфраструктура. Очевидно е, че подобен проект с общински пари не можем да изпълним. Това може да се случи само с директната подкрепа на държавата и на правителството и ще лобираме за това чрез плевенските депутати. Ще търсим и директни разговори с министъра на финансите, на спорта, с министър-председателя. Привърженик съм на идеята да си поставяме високи цели и да ги следваме поетапно и неотменно. Трябва обаче да сме наясно, че не можем да очакваме, че Рогът на изобилието ще се излее изведнъж върху Плевен”, коментира пред присъстващите кметът Спартански.

Той припомни, че Община Плевен има готов проект и за основна реконструкция на лекоатлетическата писта със сектори за тласкания, който е на стойност 1.5 млн. лева. "Проектът, заедно с подновеното разрешително за строеж и цялата останала документация, е повторно депозиран в Министерски съвет с искане за финансирането му и очакваме отговор. Ако държавата не ни помогне, ще предложа на общинските съветници да изтеглим заем, с който да финансираме начинанието. На този етап Община Плевен може да си го позволи”, коментира още кметът.Коментари (3)

Потребител
Мечтите са безплатни
Сега остава да господата да кажат, че до 3 години спартак ще е в шампионската лига и иван динов е новия Домусчиев :D
04 октомври, 20:35 ч.
Потребител
hahahah
9.5 млн за първия етап, над 30 млн за цялостното финансиране? Вие болни ли сте? ГЕРБ отпускат по 2-3 милиона, но само за стадиони по селата, където по-лесно може да се краде. За замиращ бизнес-център (да не кажа умрял) като Плевен няма кой и 3 мл да даде, какво остава за 30+. Спартански вече и той самия не осъзнава с желанието си да си прави ПР постоянно колко жалък изглежда.
04 октомври, 16:04 ч.
Потребител
дрън-дрън
врели некипели.... пошъл популизъм. Довършете първо недостроените зали, тогава се изхвърляйте като ч*кии на пясък г-да управляващи.
04 октомври, 15:41 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета