Предадоха на съд двама рецидивисти, хулиганствали в Плевен и Бохот

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда

Двама мъже, извършили хулигански действия са предадени на съд по бързи производство, водени от Районна прокуратура - Плевен.

Прокуратурата е внесла обвинителен акт срещу Илиян Д. /на 29 години/ за това, че на 12.09.2016 г. в с.Бохот, област Плевен, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – отправял обиди и псувни към разузнавач от „Криминална полиция“ при Първо районно управление - Плевен и младши полицейски инспектор при Второ районно управление – Плевен, като деянието е извършено повторно - престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 1, вр. чл. 28, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан, включително и за хулиганство. На 12.09.2016 г. около 23.00 часа бил пред питейно заведение в центъра на селото, заедно с други мъже. По същото време полицейските служители извършали планувана специализирана полицейска операция в малките населени места. В момент на преминаване на униформените обвиняемият започнал да вика и да ги обижда. При извършване на проверка на документ за самоличност на всички лица, които се намирали в заведението, заявил, че няма лична карта, продължил да псува и да буйства, при което се наложило употреба на физическа сила, за да му поставят белезници.

По бързо производство за хулиганство Районна прокуратура – Плевен е предала на съд Йордан Г. Обвинението срещу него е за това, че на 22.09.2016 г. в гр. Плевен, при условията на опасен рецидив, извършил непристойни действия – отправяне на обидни думи и псувни към собственик на магазин и двамата му синове, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - престъпление по чл.325, ал.4 , вр. ал.І, вр. чл. 29, ал.1 от НК.

Обвиняемият е осъждан. На 22.09.2016 г., около 12,30 часа влязъл в хранителен магазин. В този момент пострадалите обслужвали възрастна жена. Без причина демонстрирал грубо поведение към жената, като и викал да действа по-бързо и че няма да я чака. След което започнал да обижда присъстващите, да псува и хвърлил по витринното стъкло кофичка с кисело мляко.

Предстои насрочване на делата за разглеждане от съда.