Монтират преместваемите информационни табла

На тях ще може да се поставят агитационни предизборни материали

Новите пет преместваеми информационни табла, на които ще може да се поставят агитационни предизборни материали, ще бъдат монтирани по предварително определените им места в Плевен до края на деня, информират от пресцентъра на местната управа.

Таблата ще бъдат на пл. „Възраждане” /алеята към Военния клуб/, пл. „Стефан Стамболов” /зелената площ до билборда при Улицата на цветята/, ул. „Цар Самуил”№138 / до магазин „Лайф”, IX-ти квартал/, жк „Сторгозия” /пред магазин „Т-маркет”/ и в жк „Дружба” /пазара на първата спирка на градски транспорт/.

Конструкцията е лесно разглобяема и сглобяема, с тегло (сглобена) около 100 кг. Предвидени са и два бетонови постамента (стойки) за всяко информационно табло, за да могат да се поставят на различни повърхности. Тяхното тегло не е включено в това на конструкцията. Нейната височина е 2.50 м /включително постамента/, а ширината е 2.30 м. Предвидено е място за общо 18 плаката или афиша, които ще могат да се поставят двустранно.

Идеята на ръководството на Община Плевен е конструкциите да се ползват и за други дейности, свързани с реклама на различни по вид събития. Отделно от новите пет табла, в рамките на града за рекламни цели има 37 афишни колонки.

Кметът Георг Спартански излезе с апел към партиите, коалициите и инициативните комитети, които участват в предизборната кампания, да разлепват агитационни материали само и единствено на определените за тази цел места.