Румънски гражданин е предаден на съд за даване на подкуп на полицай

Крими

11-10-2016, 15:51

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Задържаха румънски гражданин, пренасял прекурсори

Той е с мярка „задържане под стража“

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт по бързо производство срещу 37-годишен румънски гражданин, дал подкуп на полицай.

Обвинението срещу Петре К. е за това, че на 30.09.2016 г. в гр.Никопол дал подкуп - сумата от 5 евро - на полицейски служител в Районно управление - Никопол, за да не извърши действия по служба, свързани с контрола на движението по пътищата - проверка на документи и проверка за употреба на алкохол - престъпление по чл.304а от НК.

На 30.09.2016 г. полицейски служители на Районно полицейско управление – Никопол изпълнявали задълженията си по контрол върху движението по пътищата. Около 09:40 часа румънският гражданин Петре К. управлявал товарен автомобил VOLVO в посока към гр.Никопол с цел да премине с ферибота в Република Румъния. При приближаване на товарния автомобил към кръстовището, полицейските служители забелязали, че е без включени светлини и подали сигнал за спиране. Тъй като бил употребил алкохол Петре К. решил да не се подчини на разпореждането на полицая и продължил движението си към Никопол. В района на ферибота бил спрян за проверка. Петре К. обяснил със знаци, че няма документи в себе си, след което решил да даде подкуп на полицая, за да избегне проверката на документите и проверката за употреба на алкохол. Извадил банкнота от 5 евро и заедно със стикер от винетка ги подал на полицейския служител.

Румънският гражданин е с мярка „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.