Партиите подписват споразумение за предизборна агитация в Плевен

То няма задължителен характер, а е доброволно заявена отговорност от страна на участниците в предизборната надпревара

Кметът Георг Спартански отправи покана към политическите партии и коалиции в Община Плевен да подпишат споразумение помежду си относно разпространението на агитационни материали по време на предизборната кампания за президент и вицепрезидент на Република България.

Подписването ще се състои днес в Заседателната зала на Община Плевен, ет. 3, информират от пресцентъра на местната управа. То няма задължителен характер, а е доброволно заявена отговорност от страна на участниците в предизборната надпревара да спазват разпоредбите на Изборния кодекс и воля да опазват общинската собственост и чистотата в Община Плевен, подчерта Георг Спартански. Текстът на споразумението е следният:

С П О Р А З У М Е Н И Е

МЕЖДУ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ПАРТИИ И КОАЛИЦИИ В ОБЩИНА ПЛЕВЕН ОТНОСНО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ ЗА ПРЕЗИДЕНТ И ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

         Долуподписаните представители на политически партии и коалиции, участващи в произвеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България на 6 ноември 2016 г., в съответствие с разпоредбите на Изборния кодекс и водени от грижата за опазване на общинската собственост и чистотата в Община Плевен  

                                                  СЕ СПОРАЗУМЯВАМЕ ЗА СЛЕДНОТО:

         1. Агитационните си материали ще поставяме само на определените в заповед на Кмета на Община Плевен места, а на сгради, огради и витрини - с разрешение на собственика или управителя на имота.

         2. Няма да използваме агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и материали, които накърняват добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

         3. Няма да унищожаваме и заличаваме агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

4. Задължаваме се да не поставяме агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

5. Задължаваме се в 7 - дневен срок след приключване на изборите да премахнем поставените от нас агитационни материали.

         Освен 37-те афиш колони на територията на град Плевен за разпространение на предизборни агитационни материали са определени и петте специално изработени табла, поставени на следните адреси: пл. „Възраждане” /алеята към Военния клуб/, пл. „Стефан Стамболов” /до зелената площ при Улицата на цветята/, ул. „Цар Самуил”№ 138 / до магазин „Лайф”, IX квартал/, жк „Сторгозия” /пред магазин „Т-маркет”/ и в жк „Дружба” /пазара на първата спирка на градски транспорт/.