Ученици от ГПЧЕ получиха първи езикови дипломи на церемония в Общината

Десетокласниците разказаха за трудностите по пътя към множеството изпити

Първите немски езикови дипломи бяха връчени днес на 15 момичета и момчета от Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици в Заседателната зала на Община Плевен, информират от пресцентъра на местната управа. На тържествената церемония присъстваха кметът Георг Спартански, Ева Цик - консултант за обучението по немски език в Северна България към Немското посолство, Юрий Тодоров - директор на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици, Грета Димова - заместник-директор, родители и журналисти.

В приветствието си, отправено на немски, кметът Спартански припомни, че самият той е възпитаник на немска езикова гимназия – тази в Монтана. Той акцентира на обучението по чужд език като обогатяване на културата и разширяване на възможностите за реализация.

Г-жа Цик изрази задоволството си от работата както на ръководството, така и на преподавателите и учениците по немски език. Десетокласниците пък разказаха както за трудностите по пътя към множеството изпити, на които е трябвало да се явят, така и за радостта от последващите успехи.