Организират пешеходен поход до Тотлебен под надслов "Да слезем от колите и да повървим пеша"

"Ще покажа на хората какво хубаво място е Тотлебен, обеща кметът Емил Гашев

Кметът на плевенското село Тотлебен Емил Гашев организира пешеходен поход Плевен-Тотлебен. Той ще премине под мотото "Да слезем от колите си и да повървим пеша" и ще е с продължителност 23 км. Събитието ще събере ентусиастите тази събота, 15 октомври, от 9.00 ч. Сборният пункт е на изхода на Плевен в посока Гривица, при Кожухарската чешма, а финалът - на центъра на Тотлебен. 

"Живеем в динамично и напрегнато време. В ерата на мобилните комуникаци и интернет хората се обездвижиха. Отвикнахме да ходим, хората се затвориха в себе си. Решихме да посветим събитието на здравословния начин на живот и на това почнем да си общуваме по-нормално", обясни Гашев. За осъществяването на начинанието са му помогнали негови приятели, които финансирали инициативата.

"Ще покажа на хората какво хубаво място е Тотлебен. Няма да крия, че сме си говорили, че това може да стане ежегодно и да правим такъв поход всяка година. Имаме такива амбиции и намерения", каза кметът, допълвайки, че пешеходните туристи ще бъдат посрещнати в селото с музика, хорца и почерпка. Ще има диджей, шатри, скара. Осигурен е транспорт за връщане към Плевен.

Кметът отправи молба към участниците да дойдат малко по рано на сборния пункт в събота, за да има време да се запишат и да получат своите тениски и шапки.