Цецка Цачева в Плевен: Подкрепете ни, за да продължи България пътя на европейското си развитие

Както свободата на България започва от тук - от редутите край Плевен, аз вярвам, че победата ни с вицеадмирал Пламен Манушев ще започне от тук - от плевенския площад

С вицеадмирал Пламен Манушев получихме доверието на ГЕРБ - истинската народна партия, част от голямото семейство на Европейската народна партия. Искаме вашата подкрепа, за да продължи България пътя на европейското си развитие. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жителите на Плевен по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в града.

„С много труд и много работа днес можем да се радваме, че страната ни е част от голямото европейско семейство. Но само когато сме единни и вървим заедно в една посока, тогава българската нация ще има позитивен образ сред държавите в региона и в Европа“, обясни Цачева. Тя бе категорична, че президентът трябва да пази единството на нацията. „Девизът „Съединението прави силата“ има огромно съдържание за мен. Нужно е да съхраним стабилността и сигурността в България, не само защото това е добре за държавата ни в международен план. Това е важно за всеки от нас, за бъдещето на децата ни, за семействата ни, за родителите ни, за идните поколения. Никога не съм правила разделение на хората по това къде живеят, каква вярва изповядват, по етнически или друг принцип. Аз ще работя за всички български граждани“, категорична бе Цецка Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент заяви, че институциите трябва да са открити и достъпни, да работят в интерес на всички български граждани. „Вярвам в силата на диалога. Като юрист винаги съм работила за спазването на закона и за правовата държава. Ще настоявам като президент да продължи съдебната реформа, за да има справедливо правосъдие“, обясни тя. Цецка Цачева посочи, че се нужда от доверието на всички български граждани. „Политическата апатия е моят голям враг. Надявам се на висока избирателна активност на 6-ти ноември. Както свободата на България започва от тук -  от редутите край Плевен, аз вярвам, че победата ни с вицеадмирал Пламен Манушев ще започне от тук - от плевенския площад. Доверете ми се, няма да ви предам никога, както не съм го направила досега“, обърна се Цачева към своите съграждани. Тя изрази радостта си, че през днешния ден се е срещнала с хиляди хора от Плевенска област.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов каза, че когато Цецка Цачева бъде избрана за президент на България, тя ще работи за обединение на нацията. „Цецка Цачева ще бъде първата жена президент. За десет години в политиката тя не забрави за Плевен и за всички вас. Гарантирам ви, че всички български граждани, които ще гласуваме за нея, ще се гордеем с г-жа Цачева. Трябва да дадем шанс на знаещите и можещите. Тя е човекът, който може да постигне консенсус, да успокоява и да въдворява ред – доказа го като председател на парламента. Вие я познавате“, посочи той. Зам.-председателят на ГЕРБ изрази убеденост, че когато приключи президентската кампания, Цецка Цачева ще направи първата си среща като президент на България в Плевен. „Цецка Цачева никога няма да забрави за вас и за България“, категоричен бе Цветан Цветанов.

По думите му, вицадмирал Пламен Манушев е истински патриот, дал 40 години от живота си за българската армия. „Той ще бъде голямата упора в силния тандем в тази президентска надпревара. Цачева и Манушев ще бъдат президентската двойка, които ще работи за обединението и стабилността на българския народ. Да направим правилния избор с номер 17 в бюлетината на 6-ти ноември и да подкрепим достойните президент и вицепрезидент на България – Цецка Цачева и Пламен Манушев“, призова плевенчани Цветан Цветанов.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев посочи, че се вълнува да бъде в Плевен - градът на бъдещия президент, на първата жена президент в България – Цецка Цачева. Той изказа признателността си към героичното дело на великите български войни, загинали при битката на Дойран през 1915 година. „Българските герои се борят срещу седем дивизии и ги побеждават за три дни. 700 славни българи загиват, но в битката умират над 70 000 противникови войници. Те спасяват България. Ако се бяха огънали на Дойран, България нямаше да я има.  Страната ни я има благодарение на героизма и славата на вашите дядовци и прадядовци“, разказа вицеадмирал Манушев.

Той подчерта, че изборът на 6-ти ноември е важен, за да не загуби България посоката на европейското си развитие. „Не трябва да отстъпваме нито на милиметър от постигнатата стабилност на България. Отидете и гласувайте. България трябва да бъде силна. Била е силна, когато е била единна. Това може да го постигне единствено президентът Цецка Цачева. Тя знае как да работи с институциите и да обедини българите. Цачева като майка и жена ще се грижи за единението на целия ни  народ, за всеки български гражданин“, категоричен бе Пламен Манушев.