Задържаха 27-годишен плевенчанин, извършил грабеж в Левски

Мъжът се е нахвърлил в гръб на 45-годишна жена и я ударил по главата

Полицаи от Левски задържаха 27-годишен извършител на грабеж. Инцидентът е станал около 21:05 часа на 5 октомври в град Левски на улица „Хан Аспарух“. Неизвестен мъж се е нахвърлил в гръб на 45-годишна от Левски и я ударил по главата. След като паднала на колене, нападалят издърпал от ръцете ѝ дамската чанта, в която е имало лична карта, СУМПС, дебитна карта и портмоне със сумата от 500 лева. После избягал в посока улица "Кр. Попов" и се скрил в междублоково пространство.

След постъпил сигнал в полицията на 5 октомври около 21,20 часа е започнало разследване. Уведомен е прокурор. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК.

От проведените оперативни действия е установен и задържан извършителят на престъплението – 27-годишен от Плевен. Повдигнато му е обвинение за престъпление по чл.198,ал.1 от НК. С постановление вземане мярка за неотклонение "задържане под стража" на районен прокурор за срок до 72 часа извършителят е приведен в следствен арест гр.Плевен. Работата по случая продължава разследващ полицай.