Общината получава безвъзмездно гилзи за паметника на Емил Димитров

Тази седмица ще бъде сформирана комисия, която да подготви обявяването на национален конкурс за изработване на мемориала

Министърът на отбраната Николай Ненчев е одобрил молбата на кмета Георг Спартански и Община Плевен ще получи безвъзмездно 925 броя 122-мм гилзи, месингът от които след претопяване ще бъде използван за паметник на Емил Димитров. Това съобщи днес на оперативното заседание на ръководството г-н Спартански, информират от пресцентъра на общината. Той допълни, че стойността на материала, който ще бъде извлечен, е 15 500 лв.

В писмото от министър Ненчев се уточнява, че в 60-дневен срок Община Плевен трябва да организира собствен транспорт, с който да превози гилзите, които се съхраняват в склад в Стара Загора. "По подобен начин е изграден и паметникът на ген. Колев в Добрич, тогава местната администрация също изпрати писмо с подобно искане до Министерството на отбраната. Изказвам лично своята благодарност на министър Ненчев, че се отзова и на нашата”, каза още кметът Спартански.

Той допълни, че тази седмица ще бъде сформирана комисия, която да подготви обявяването на национален конкурс за изработване на мемориала на Емил Димитров.