МВР към Община Червен бряг: Няма да има бежански лагери в Телиш

Представителите на министерството са готови да се срещнат с жителите на общината, за да има спокойствие у тях

Красимир Ципов – зам.-министър на МВР, уверява гражданите на Община Червен бряг, че няма да има бежански лагери на територията на старите военни поделения в с. Телиш. Това съобщават от местната управа.

В разговор по телефона Ципове уверил общинското ръководство, че изтеклата информация в медийното пространство е интерпретирана грешно и на този етап от време не се обмисля настаняване на бежанци в старите поделения на с. Телиш.

Ципов вярва, че предстоящите президентски избори и претендентите за поста, няма да всяват смут в обществото с най–болната тема на телишчани – бежанците. Също така напомни, че подобни намерения, за откриване на бежански лагери в с. Телиш е имало през 2013 година и подобен проект в ден днешен изобщо не е обсъждан.

Малко по-рано Община Червен бряг излезе и с официално становище, в което се обявява против подобни спекулации и настаняване на хора с подобен произход.

Представителите на министерството на вътрешните работи по покана на Община Червен бряг са готови да се срещнат с жителите на Община Червен бряг след редовоното провеждане на президенските избори, за да има спокойствие у тях.