Спортната общественост в Плевен се обедини около кандидатурата на Цецка Цачева за президент

Да имаш зад гърба си президент от Плевен е огромен шанс за града и плевенския спорт, каза Владислав Николов

Народният представител Владислав Николов, съветникът на министъра на спорта Дочко Дочев, общинското ръководство на ПП ГЕРБ -  Плевен, Областният управител на Плевен Ралица Добрева и председателят на ОбС Мартин Митев разговаряха с представители на спортните клубове, треньори, спортисти и спортни деятели. Своята  подкрепа към кандидатпрезидетската двойка Цецка Цачева вицеадмирал Пламен Манушев изразиха още олимпийската ни гордост от Рио 2016 Тихомир Иванов и неговият треньор Георги Гетов.

„Всичко в спорта се постига с талант, много упорит труд, смелост и увереност в собствените сили. Важно условие обаче, за добрите постижения на нашите спортисти е състоянието на материалната база, която знам, че тормози всички ни, и  финансирането на спорта. Да имаш зад гърба си Президент от Плевен, отговорен, достоен и обичащ своя роден град, каквато е госпожа Цачева, е огромен шанс за Плевен и плевенския спорт”, каза народният представител Владислав Николов. Той подчерта, че в годините г-жа Цачева е доказала, че Плевен и плевенчани никога не са преставали да бъдат приоритет за нея.

„Всички вие сте хора с опит, хора борбени, хора с чест, затова аз нямам никакво съмнение, че ще подкрепите госпожа Цачева на шести ноември за Президент на България. Спортът в Плевен се нуждае от подкрепа и аз съм уверен, че с г-жа Цачева като президент, несъмнено ще я получи.”, каза д-р Красимир Трифонов – член на общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Плевен.

По време на срещата спортите поставиха въпроси, касаещи лошото състояние на спортната база в града и недостатъчното финансиране на спортните клубове, което създава сериозни пречки в процеса на подготовка на младите състезатели. Те се обърнаха с предложение към народния представител Владислав Николов да се обсъди въпросът за данъчни облекчения на фирмите, спонсориращи спорта, за да се стимулират повече дарители. Такова предложение вече е внесено в комисията за младежта и спорта. Народният представител от ГЕРБ Владислав Николов се ангажира пред плевенските спортни деятели, да ги информира своевременно когато това предложение влезе за разглеждане в комисията по финанси и разбира се да съобщи взетото решение.

С масовото си участие в срещата спортния елит на Плевен даде ясен знак, че стои зад кандидатурата на Цецка Цачева за Президент и на вицеадмирал Пламен Манушев за вицепрезидент на България.  А олимпийската ни гордост лекоатлетът Тихомир Иванов и неговият треньор публично обявиха, че ще гласуват с номер 17 в бюлетината, призовавайки плевенчани и младите хора да последват техния пример.