Дейци на културата от Плевен застанаха зад кандидатурата на Цецка Цачева за президент

Обсъдиха културния календар, бъдещи работни срещи, финансиране и кандидатстване за отпускане на финансови средства за културни дейности и проекти

Председателят на Общински съвет от ГЕРБ и председател на общинския предизборен щаб на партията Мартин Митев, общинският съветник Петя Василева и Любка Костова, общински ръководител на ПП ГЕРБ Плевен се срещнаха с културни дейци, представители на регионални културни институции и творци на свободна практика.

„Всички ние тук в тази зала познаваме Цецка Цачева много добре. Това е човек, който е един от нас, човек който не разделя хората, напротив тя гради мостове между хората, тя търси баланса и решаването на обществено значимите проблеми чрез диалог и който чрез аргументи решава споровете”, каза пред събралите се Мартин Митев.

„За почти 10 години в политиката за г-жа Цецка Цачева не се чу нищо негативно, нищо дискриминиращо. От позицията и на председател на НС е помогнала на нашия регион – запазване на Институт по лозарство и винарство - гр. Плевен, на Военна болница, на Плевенската филхармония в пълния й състав и т.н. От нас няма да чуете да говорим против нашите опоненти, защото политическото противопоставяне води до омраза, а омразата води до разединение. Само когато сме единни, нашият глас се чува в Европа”, каза още г-н Митев.

„Нашият кандидат за президент г-жа Цецка Цачева е човек, който всички познаваме, който е от нашият град, от нашите среди. Посланията, които отправи на 14-ти октомври по време на срещата с научните среди, медицинската общност и дейците на културата в Плевен, бяха свързани и със сферата на културата”, заяви Петя Василева, общински съветник.

„Сега е моментът да докажем, че сме горд и достоен град и да подкрепим Цецка Цачева, защото тя е от нашия град и да проявим местен патриотизъм. Моят апел е един път завинаги да покажем на цяла България, че нашия град уважава своите достойни съграждани”, категорична бе Любка Костова, общински ръководител на ГЕРБ – Плевен.

По време на срещата беше обсъден културният календар на община Плевен, бъдещи работни срещи, финансиране и кандидатстване за отпускане на финансови средства за културни дейности и проекти.